14.

dec

Socialudvalget i Københavns Kommune bevilger overlevelse

Overlevelsestilskud på kr. 90.000 er bevilget af et enstemmigt Socialudvalg i Københavns Kommune.

I aftes besluttede Københavns Kommunes Socialudvalg at bevilge et såkaldt overlevelsestilskud til Hellebro på kr. 90.000. Forslaget blev helt ekstraordinært stillet af De Radikale og Venstre den 30. november, hvor vi havde foretræde for Socialudvalget. Hellebro er på de unges vegne taknemmelige og vi glæder os over, at et enstemmigt Socialudvalg på denne vigtige måde udtrykker støtte og deres opbakning til Hellebro arbejde med de unge.

Bevillingen afværger, at Hellebro ellers måtte lukke døren i for de unge hjemløse til marts 2017.  De 90.000 betyder helt konkret 3 måneder, hvor over 30 frivillige arbejder for, at 100-120 unge hjemløse på alle hverdage har et alternativ til gaden ml. 15-22. At de unge får noget sundt at spise, varme, omsorg, tøjvask, voksenkontakt og aktiviteter som musikrum og lektiehjælp, der giver mening for dem! Når basale behov som at være mæt, ren, set og tryg er dækkede, er vejen banet for den unges øgede overskud til bedre at kunne håndtere job, bolig og uddannelse.

Eva Riedel, bestyrelsesformand på Hellebro udtaler:

Helt hævet over partipolitik, har vi oplevet en bred politisk opbakning til Hellebro. Der skal lyde en meget stor tak til de politikere, der har besøgt os og aktivt har arbejdet for at redde Hellebro. Specielt Mia Nyegaard og Henrik Nord fra de Radikale, Karina Rohrberg Jessen (V), Finn Rudaizky (DF) og John Andersen (EL) har nu en helt speciel plads i Hellebros hjerte.

Hellebro er hermed sikret for de unge indtil udgangen af maj. Tiden skal bruges på fortsat at arbejde på privat finansiering af værestedet, der med sit gode samarbejde med bla. Københavns Kommunes Hjemløseenhed, skaber gode resultater med at hjælpe de unge tilbage i jobs, uddannelse og bolig.

Læs tidligere artikel om Hellebros ansøgning til Københavns Kommunes Socialudvalg.