20.

dec

Hellebro indleder samarbejde med Misbrugsportalen

Misbrugsportalen i fast konsultation på Hellebro

Det er os en stor glæde at kunne annoncere, at Misbrugsportalen fra februar 2017 ugentligt kommer fast på Hellebro. Misbrugsportalen tilbyder gratis og anonym rådgivning og støttende samtaler til både pårørende og efterladte, samt til unge og voksne med et misbrug eller en afhængighedsproblematik.

I følge SFI udvikler 77% af unge hjemløse misbrug og/eller psykiske problemer, og det er Hellebros erfaring, at risikoen for at få disse problemer er ligefrem proportional med den tid de unge tilbringer på gaden. Første indsats må altid være at få de unge i bolig, job og uddannelse. Det arbejder vi tæt med bla. Hjemløseenheden om – med gode resultater. Parallelt hermed skal tilbud som Hellebro støtte de unge ved at tilbyde et attraktivt alternativ til misbrug, kriminalitet og andre problematikker i forbindelse med livet på gaden. Det gør vi ved at tilbyde de unge gratis, sund mad, bade- og vaskefaciliteter, adgang til internet, og ikke mindst et fællesskab af andre unge og højt engagerede voksne frivillige. Nu tager vi sammen skridtet videre og åbner Hellebros platform op for endnu en uvurderlig indsats for de unge: Hjælp til at holde sig fra stofferne.

På Hellebro vil Misbrugsportalen tilbyde unge hjemløse akupunktur behandling og samtaleterapi hver tirsdag fra kl. 15-18.

Læs mere om Misbrugsportalen her.