Kongeligt protektorat

H.K.H. Prinsesse Benedikte bliver protektor for Hellebro 

Prinsesse Benedikte var så begejstret for at besøge Hellebro i Valby den 3. december 2020, at hun nu har takket ja til at blive Hellebros protektor.

Under sit besøg i 2020 fik Prinsessen en rundvisning i huset på Mosedalvej og her fik hun lejlighed til at hilse på beboere på herberget, brugere af værestedet og Hellebros personale.

Efter sit besøg udtalte Prinsesse Benedikte blandt andet:

“Det har været en meget stor oplevelse – og berigende. Det er en facet af dagligdagen i Danmark. Og så er det dejligt med nogle mennesker, som er så idealistiske og som vil give disse unge mennesker nogle rammer og en tryghed, som de ellers ikke kan få.

Den største oplevelse var at høre om hele forløbet og at møde de unge mennesker, som har været frygtelig søde. Her får de en tryghed, varme og masser af kærlighed. Det er dejligt, at der er nogen, som tager initiativet til et sted som dette. Det varmer en dybt nede i hjertet.”

Efterfølgende blev Prinsessen spurgt, om Hendes Kongelige Højhed kunne tænke sig at blive Foreningen Hellebros protektor og vi er derfor meget glade og stolte over, at Prinsessen takkede ja.

Foreningen Hellebro har eksisteret i mere end seks år og for to et halvt år siden åbnede huset, der rummer både værested, herberg, udslusningsboliger og kontorhotel, i Valby.

“Vi er meget glade og stolte over, at Prinsesse Benedikte vil give sin støtte og opmærksomhed. Ja faktisk kan vi slet ikke få armene ned af begejstring.

Det var en fornøjelse at opleve Prinsessens interesse for vores arbejde med de unge mennesker og interaktion med de unge.

Vi betragter Prinsessens tilsagn om at blive vores protektor som en blåstempling af vores sted og af vores arbejde. Det har stor værdi for en lille, privat velgørende forening som Hellebro.” udtaler Eva Riedel, direktør på Hellebro.

Hellebro har 31 beboere på Herberget og et endnu større antal brugere af værestedet, som er åbent mandag til fredag 13-20. På både herberget og værestedet arbejdes med at få de unge mellem 18 og 29 år videre i livet. For mange af dem har starten på livet været svært og med store udfordringer.

Kerneopgaverne er blandt andet at få de hjemløse unge i egen bolig og hjælp til at starte uddannelse eller at komme i job.

Fællesskab og en innovativ tilgang til organisation, civilsamfund og samarbejde med de offentlige hjælpeenheder har medført flotte resultater allerede efter to år.

Pressekontakt

Gunhild Lange Skovgaard, bestyrelsesformand

25 37 00 68 / g.l.skovgaard@mail.dk

Eva Riedel, direktør, Hellebro

20 94 44 12 / eva.riedel@hellebroen.dk