11.

jun

HELLEBRO på Folkemøde på Bornholm

80-100 unge hjemløse kommer på HELLEBRO på alle hverdage ml. 15-22.

Her finder de tryghed, varme, nærvær og noget at spise. Hvor resten af de mange unge hjemløse gemmer sig, ved vi ikke. Men vi ved, at de ikke hører til på herberg og gader, og vi ved, at de alle har stor risiko for at ryge ud i stoffer, kriminalitet, psykiske problemer eller prostitution, hvis vi ikke står sammen og hjælper dem.

Frivillige og private midler

HELLEBRO er stiftet, skabt og drives helt frivilligt med private penge og kræfter med det eneste formål at skabe en fælles platform for frivillige, organisationer og det offentlige, hvor vi sammen kan hjælpe de unge hjemløse væk fra afgrundens rand. Give dem et helle, så de kan komme til kræfter og tilbage i kampen om et normalt liv med job, skole og et sted at bo.

Gode resultater

I vores relativt korte levetid fra maj 2015 har vi allerede skabt gode konkrete resultater, unge i job, skole og vi har skabt et socialt sundt alternativ til eksempelvis en vennekreds med stofproblemer.

Men vi har ikke gjort det alene. Københavns Kommunes Hjemløseenhed er blandt de dem, der bruger HELLEBROs platform til at nå og hjælpe de unge og takket være Børn- og Unge Borgmester Pia Allerslev har vi snart også uddannelseskonsulenter i fast konsultation.

Strategiske partnerskaber

Vi arbejder hårdt på at skabe strategiske partnerskaber, så vi kan dele platformen med alle, der har noget at byde ind med til de unge. Vil du møde os på Folkemødet og tale om, hvordan du eller din virksomhed eller organisation kan arbejde på HELLEBRO platformen, så skriv på eva.riedel@hellebroen.dk eller ring på 20 94 44 12.

Vi glæder os til at ses på Folkemødet ’16 – alle kan følge os vores aktiviteter på Twitter @hellebroen_eva og Facebook Hellebro, @helleforunge.

Bedste hilsner,

Eva Riedel (Bestyrelsesformand) og Dorte Glad (Næstformand og daglig leder)

Vil du vide mere om hjemløshed blandt unge, så start med Peters historie!

Hellebro har betydet meget for ham. Det er vigtigt med et sted, der er særligt for unge hjemløse, mener Peter.

Ellers bliver det ligesom de andre steder, hvor de gamle junkier prøver at styre det hele. Så bliver der fyldt med alkoholikere og narkomaner.