18.

dec

Hellebro kåret som årets hjertesag 2020 af PFA Brug Livet Fonden

PFA’s velgørende fond fejrer sit 10-årsjubilæum med at kåre fem sager som Årets Hjertesager. Hjertesagerne afspejler den mangfoldighed, der er i det frivillige arbejde, fonden har støttet gennem de seneste 10 år.

72 sager blev i år indstillet til PFA Brug Livet Fonden, og af dem har fonden valgt at støtte fem forskellige, mindre hjertesager. Det er 10. gang, fonden kårer Årets Hjertesager, og bestyrelsen, der har valgt Årets Hjertesager, har især haft fokus på at give synlighed til sager, der ikke er kendt i den brede offentlighed.

”Fondens mål er at støtte ildsjæle, der hjælper andre til at bruge livet. Gennem tiden har fonden støttet hjertesager med fokus på børn og unge, familier ramt af sygdom, patientforeninger og udsatte grupper i samfundet som f.eks. hjemløse eller folk, der på den ene eller anden måde er ramt af misbrug. Den mangfoldighed rammer vi med Årets Hjertesager,” siger Torben Dalby Larsen, der er formand for bestyrelsen i PFA Brug Livet Fonden og i PFA Pension.

Årets Hjertesager 2020 er:
• Kvie Sø Efterskole, som modtager 50.000 kroner
• Brugernes Akademi, som modtager 50.000 kroner
• ME Foreningen, som modtager 50.000 kroner
• Det Kærlige Måltid, som modtager 25.000 kroner
• Værestedet Hellebro, som modtager 25.000 kroner

Større synlighed til mindre sager
I vurderingen af hvad der skal være Årets Hjertesager, har bestyrelsen fået hjælp fra den landsdækkende internetafstemning, der har været afholdt. Derudover har bestyrelsen også taget højde for sagens type, størrelse og geografiske forhold. Målet har været at give mindre sager en større chance for at modtage støtte.

”Der har været rigtig mange gode sager indstillet, så valget har været svært. Vi har valgt at fokusere på mindre eller forholdsvis nye sager, da det er her, vi vurderer, at PFA Brug Livet Fonden kan gøre den største forskel. Derfor støtter vi den nystartede efterskole Kvie Sø Efterskole, som er den eneste efterskole for udviklingshæmmede vest for Storebælt. Vi har også valgt at støtte Brugernes Akademi, der hjælper udsatte stofbrugere samt ME Foreningen, der er en patientforening for den forholdsvis ukendte neuroimmune sygdom ME. Derudover har vi valgt at støtte lokale ildsjæle, der gør en forskel i deres nærområde, hvilket Hjertesagerne Hellebro og Det Kærlige Måltid gør,” siger Torben Dalby Larsen.

Sammen med titlen som Årets Hjertesager 2020 og den økonomiske støtte følger også et år, hvor fonden vil samarbejde med sagerne for at sætte fokus på deres indsatser.

”Vi ser frem til at lære sagerne bedre at kende og fortsætte dialogen med dem i 2020, så vi kan hjælpe dem med at skabe opmærksomhed om deres vigtige arbejde,” siger Torben Dalby Larsen.

Læs hele PFA’s pressemeddelelse og mere om fonden her.