01.

mar

Socialminister Karen Ellemann og Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev på HELLEBRO

I går var en stor dag på HELLEBRO. Vi er meget stolte over, at både Socialminister Karen Ellemann og Børne- og Ungdomsborgmester Pia Allerslev i Københavns Kommune havde valgt at tage vejen forbi HELLEBRO, hvor vi fik en chance for at præsentere huset og ikke mindst de unge.

Hvad laver vi på HELLEBRO?

Formålet med besøget var at dele, hvordan vi har skabt HELLEBRO, der er det eneste værested i København for helt almindelige boligløse unge. Vi fortalte, hvordan vi tror på, at vi alle – frivillige, unge og de forskellige offentlige hjælpeenheder – skal arbejde meget tæt sammen for at få de unge helt væk fra kanten, før det går galt med stoffer, kriminalitet, prostitution og psykiske skaber.

At formålet med HELLEBRO, som vi alle kan blive enige om og skal hjælpes ad med, er at hjælpe de unge tilbage til at være trygge, varme, mætte, i job eller uddannelse og vigtigst af alt: Have deres eget sted at bo.

Vi talte om vores gode erfaringer med at gøre HELLEBRO til de unges eget sted og hvor godt det fungerer, når vi sammen skaber platformen for hjælpen. Og forhåbentligt gav vi ministeren og borgmesteren et autentisk billede af, hvem vi er, da vi sluttede af med gulerodsmuffins og snak i køkkenet inden vi selvfølgelig endte i musikrummet og både Hussein, Rikke, Awa og Aleksander sang og underholdt med bl.a. “Jul på HELLEBRO”.

Gaven at blive set og hørt

Mange tusind tak til Karen Ellemann og Pia Allerslev for igår at have givet de unge den gave, det er at føle sig set, forstået og hørt. Håb om forandring er første skridt mod at forandre. Vi var alle fulde af glæde og håb, da i gik igår. Tusind tak.

Se billeder fra dagen her

thumb_IMG_0040_1024 thumb_IMG_0044_1024 thumb_IMG_0037_1024 thumb_IMG_0032_1024 thumb_IMG_0030_1024 thumb_IMG_0026_1024