Om os

HELLEBRO er et helle for unge hjemløse. Som ung bruger af huset, er du og de frivillige sammen om at bestemme, hvad der skal ske i huset mens vi hjælpes ad med at komme tilbage på fast grund.

På Hellebro kan du

Finde et helle, få dig et bad, en kop kaffe, oplade mobiltelefonen, spise med, vaske tøj, eller bare få varmen og slappe af. (Vi har håndklæder, sæbe, vaskemiddel osv.).  På HELLEBRO skal vi have tid til at snakke. Der er mange “voksne”, der kan hjælpe med gode råd og vejledning om alt fra bolig, job, uddannelse til personlige forhold. Nogle gange spiller vi bare Uno. Men fælles for os alle er, at vi er tilstede, vi er sammen og vi hjælpes ad.

Alle har helt gratis mulighed for at deltage i aktiviteter på HELLEBRO fra ture ud af huset, musik til cykelværksted. Du kan altid bare dukke op, og iøvrigt komme med gode ideer til, hvad du synes vi skal lave sammen. Allerhelst vil vi, at du som ung skal føle dig tryg, set og hørt.  

Desværre kan vi ikke tilbyde overnatning. Men vi har åbent mandag, tirsdag, onsdag og torsdag fra 13-20 og i december holder vi også åbent om søndagen og juleaften. Vi arbejder hårdt på at kunne holde længere åbent og håber snart at have nok frivillige til at udvide åbningstiderne.

Men HELLEBRO handler også om, at du kan få hjælp og rådgivning til at få styr på din økonomi, finde bolig, komme (tilbage) i skole eller få et job. Onsdag eftermiddage er Maria fra Københavns Kommunes Hjemløsenhed i huset. Se hvad der foregår under aktiviter.

Mød HELLEBROS daglige leder

Dorte Glad – dorte.glad@hellebroen.dk. Dorte er Hellebros lys og daglig leder. Hun brænder for de unge. Hun har gennem mange år arbejdet som frisør og arrangeret fester og events, der bringer liv og glæde omkring hende. Dorte træffes på telefon 23 96 90 00.

 Eva Riedel – eva.riedel@hellebroen.dk er stifter og bestyrelsesformand af Hellebro. Eva har bla. ansvaret for fundraising og presse og træffes på 20 94 44 12. Herudover er vi en hel del frivillige, der sammen driver og bruger Hellebro til at skabe et fedt, trygt sted for unge.

Formål med HELLEBRO

HELLEBRO er også en non-profit privat velgørende forening. Formålet er, at hjælpeorganisationer, frivillige, brugerne og offentlige hjælpeinstanser i fælleskab skaber en platform, hvor unge uden fast ståsted eller hjemløse på HELLEBRO kan få hjælp.

HELLEBRO er i dag med over 100 faste unge brugere i en skøn anti-radikal blanding, en strikt non-drugs politik, og ikke mindst gode resultater med at skaffe de unge i job, skole og bolig, et reelt alternativ for helt almindelige unge mennesker, der ikke hører til på de traditionelle herberg.

Det virker. Hellebro nytter, flytter og gør en forskel, når vi samskaber. Hellebro er et trygt, unikt tillidspunkt for de unge, hvor de forskellige hjælpeenheder kan arbejde med de unge og frivillige med helhedsløsninger med individuelt afsæt.

Organisation

Hellebro drives i et tæt samarbejde mellem 30 frivillige, et ungeråd, der fungerer som et elevråd, ledelsen, bestyrelsen og vores advisory board. Hellebros ledelse udgøres af daglig leder Dorte Glad og bestyrelsesformand Eva Riedel.

Hellebros bestyrelse

Eva Riedel, formand
Kim Larsen, Head of Corp. Com. & Relations, Danske Bank, næstformand
Stig Bigaard, advokat, tidl. Bech Bruun
Peter Zimmermann, kreativ dir, Brandhouse
Torben Salomonsen, partner, tidl. Capital Relations
Susanne Nørgaard, underdirektør, Udbetaling Danmark, ATP
Pia Allerslev, konsulent, Allerslev
Karina Rohrberg Jessen, social konsulent
Dorte Glad, daglig leder

Hellebros advisory board

Sten Peters, partner, Deloitte
Rune Utzon-Frank, Projektleder, Projekt Bindeleddet/Veluxfonden

Om Hellebro

Hellebro, Mosedalvej 15, 2500 Valby
CVR-nr.: 36645814
Bank oplysninger: Reg nr. 8401 og konto nr: 1288440 hos Merkur Andelskasse.

Hellebro er godkendt af Indsamlingsnævnet.

Om det nye Hellebro

Ejendommen på Mosedalsvej og udvikling til et hus for unge hjemløse er blevet en realitet i et samarbejde mellem Core Property Management og Foreningen Hellebro som en Social Impact Investering, dvs. en investering, som ud over et finansielt afkast til investorerne også skal generere et socialt og/eller miljømæssigt afkast.

Core Property Management har medvirket som fødselshjælper ved selskabets stiftelse, med driften af ejendomsselskabet og med at erhverve ejendommen på Mosedalsvej – dette for at skabe rammerne for foreningen Hellebro og forudsætningerne for, at Hellebro kan lykkes med sit arbejde med unge hjemløse. Læs mere her.