17.

apr

HELLEBRO stemme er på UHØRT UNGDOM på Arbejdermuseet

Vi bobler løs på HELLEBRO

Som afslutning på Arbejdermuseets udstilling UHØRT UNGDOM er HELLEBROs unge inviteret til at lave en indlæg i udstillingen, der har premiere den 11. maj 2016.

Vi starter allerede i morgen de 18. april med arbejdsgrupper, der skal finde kreative, klare udtryk for de unges stemmer! Og så skal vi naturligvis alle på ekskursion til Rømersgade!

Fra Arbejdermuseet

Er danske unge uhørte? Hvordan giver man sin mening en form? Og er øret i virkeligheden en større demokratisk kronjuvel end Grundloven?

I efterårets udstilling UHØRT UNGDOM forsøger Arbejdermuseet sammen med unge fra hele landet at finde svar på de spørgsmål. Udstillingen undersøger også, hvorfor mange unge føler, at deres holdninger ikke er værd at lytte til, når forskning viser, at danske unge er europamestre i demokratiske kompetencer.

Du finder ikke mere kompetente demokrater i Europa end i Danmark. Ifølge europæiske undersøgelser ligger danske unge i top, når det kommer til viden om demokrati og tillid til folkestyret. Men de unges demokratiske selvtillid står ikke mål med deres kompetencer. De samme undersøgelser afslører, at hver tredje ung ikke føler sig klædt på til at deltage i demokratiet, og 52 % af folkeskolens ældste elever tror ikke, at deres holdninger er værd at lytte til.

Med UHØRT UNGDOM sætter Arbejdermuseet en aktuel samfundsudfordring til debat og giver plads til at debattere den eksisterende valgretsalder. Unge i Danmark har et  kæmpe potentiale for at udvikle og gøre sig gældende i folkestyret, og det er vigtigt at de har modet til at gøre det.

Udstillingen giver indblik i, hvordan unge gennem tiden har engageret sig politisk og ser på, de forskellige måder man kan give sin stemme til kende på. Besøgende kan få skærpet lyttesansen, udfordret deres retoriske røst eller give deres mening en visuel form. Dele af udstillingen vil forandre sig i takt med at grupper af unge udvikler deres egne kampagner, afgiver deres stemmer og sætter fokus på en aktuel samfundsproblematik, som de er optaget af.

Læs mere på arbejdermuseets website