02.

feb

HELLEBRO skal til FOLKEMØDE på BORNHOLM 2016

HELLEBROs unge og frivillige skal til FOLKEMØDE på BORNHOLM i juni 2016, hvor vi vil sætte hjemløshed blandt unge til debat.

Mange af vores unge føler sig uønskede, uegnede og stemmeløse. Det medfører frustrationer og afmagt. Vi ønsker derfor at præsentere demokratiet i dets reneste mest inspirerende form for de unge, så de forstår og oplever, at deres stemmer tæller og, at de kan gøre en forskel for dem selv. Vi forventer at ca. 20 unge hjemløse deltager.

Vi holder vores første arbejdsgruppemøde i aften, hvor vi skal starte med at arrangere events, ophold og alt det praktiske, debat, kommunikation og fundraising. Alle er velkomne med deres bidrag hvad enten det er ideer, penge eller tid og hårdt arbejde!

HELLEBRO er en privat non-profit velgørende forening, der gennem vores private kontakter og arbejde har skabt HELLEBRO på 6 måneder og i dag kan tilbyde et helle, ly og bespise ca. 100 unge hjemløse.

HELLEBRO, vores aktiviteter og eksempelvis mad bliver udelukkende finansieret af private midler. Vi forsøger løbende at inkludere andre hjælpeorganisationer, fonde og offentlige myndigheder. Men ting tager tid og systemet kan til tider være tungt.

I mellemtiden er der omkring 2.500 helt almindelige unge hjemløse i København, der gradvist mister grebet om uddannelse, job og deres sociale netværk i takt med den tid, de tilbringer som hjemløse. Og tallet er stigende og forventes at stige endnu mere, når den nye kontanthjælpsreform træder i kraft om få måneder.

De unge SKAL have et alternativ til at gå for lud & koldt vand i gader og stræder. 

For de traditionelle herberg er så barske, at de unge hellere sover på et offentligt toilet end at udsætte sig selv for alkoholisme, hårde stoffer, kriminalitet, overgreb og alt det andet, der puffer dem ud over den yderste kant.

Vi ser hurtigt den enorme effekt, det har på unge at have et helle. At finder tryghed og finde overskuddet til at tage ansvar for sit eget liv.

Folkemødet er endnu et skridt i den rigtige retning.