Hellebro får vokseværk

Dato 31. maj 2018. Skrevet af evariedel

Hellebro får vokseværk

Hellebro udvider og rykker ind i landets største hus til unge hjemløse. Det nye hus vil udover 32 værelser og udslusningsboliger for hjemløse også give rum til et socialøkonomisk kontorhotel for iværksættere og selvstændige.Torsdag d. 31. maj tages første spadestik til det nye Hellebrohus, der efter planen skal stå klar inden vinter.

Eva Riedel, stifter og formand for Hellebro, udtaler:

”Vi glæder os til at slå dørene op til vores nye hus, der er første af sin slags i landet. Vi forventer mere end 100 faste daglige brugere, som i perioder vil bruge Hellebrohuset, som deres åndehul i en ellers kaotisk hverdag. For hjemløshed blandt unge er desværre et stigende problem, hvor vi har brug for nytænkning, hvis vi skal knække kurven,”

Det nye Hellebrohus skal med sine mere end 500 kvadratmeter og tre etager give plads til fortsættelse af værestedet i stueetagen, mens anden etage udlejes som kontorpladser til freelancere og iværksættervirksomheder. På tredje etage oprettes 32 herbergsværelser i kollegieform, som giver unge hjemløse mellem 18 og 29 år et trygt sted at overnatte. På 4 etage udgør 6-8 udslusningsboliger en mere permanent trædesten for de unge, der er på vej mod en mere stabil tilværelse.

”Ved at kombinere værested, herberg og et socialøkonomisk kontorhotel skaber vi et miljø, hvor de unge får mod på tilværelsen igen. Hellebrohuset bliver levende, hvor vi ikke sætter de unge i boks, men tværtimod sætter dem i gang stille og roligt. Vi tror på, at de unge skal have masser af omsorg og ikke mindst ansvar for egne projekter, når de skal tilbage på rette spor”

Det nye Hellebrohus finansieres primært af private donationer fra virksomheder og fonde. Herudover samarbejder Hellebro samarbejde med Københavns Kommune og andre aktører på socialområdet.

Kernen i den daglige drift af Hellebro har siden opstarten været frivillige. I dag er mere end 35 frivillige engagerede i foreningen, hvilket blot vil stige, når Hellebro udvider i det nye hus.

Det nye Hellebrohus har adresse på Mosedalsvej 15 i Valby. Huset skal efter planen tage byde de første hjemløse indenfor til næste vinter. Det nye hus er tegnet af Henning Larsen Arkitekter.

 

Kontakt

Eva Riedel, bestyrelsesformand og stifter, Hellebro

20 94 44 12 / eva.riedel@hellebroen.dk

 

Om Hellebro

Hellebro er et privatstiftet værested for unge hjemløse ml. 18-19 år. Hellebro blev stiftet i april 2015 og arbejder som en samskabelsesplatform, hvor offentlige hjælpeenheder, virksomheder som frivillige arbejder for at hjælpe de unge hjemløse i bolig, job og uddannelse.