21.

mar

Forlig om Københavns Kommunes overskud for 2016-17 tilgodeser Hellebro

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at forliget om fordeling af overskuddet på næsten en milliard kroner fra Københavns kommunes budget for 2016-17 i dag medførte en bevilling på kr. 400.000 i 2017 til Hellebro.

Medlem af Socialudvalget Karina Rohrberg Jessen (V) og Borgmester for Børn og Pia Allerslev (V) har gennem længere tid arbejdet aktivt på at få en ansøgning om driftsmidler til Hellebro med i forliget om fordeling af overskuddet på næsten en milliard kroner fra Københavns Kommunes budget for 2016-17.

Med stor støtte og aktiv indsats fra Gruppeformand Jakob Næsager (K) og ikke mindst opbakning fra Gruppeformand Tommy Petersen (R) indgik Hellebro i det forlig, der netop er indgået, og vi er meget glade for at kunne informere om, at forliget blandt alle involverede partier medførte en bevilling på kr. 400.000 til Hellebro og arbejdet for de unge hjemløse i 2017.

Der er mange at takke for denne vigtige påskønnelse og støtte til at hjælpe unge hjemløse ml. 18-29 år med gratis mad, bad, vaskefaciliteter – og nu også Hellebros egen Sundhedsklinik. Vi vil specielt gerne benytte lejligheden til at takke medlemmerne af Københavns Kommunes Socialudvalg for baglandets opbakning til denne politiske løsning.

Eva Riedel, Bestyrelsesformand på Hellebro udtaler: “Midlerne betyder en verden til forskel for Hellebro. Derudover er Københavns Kommunes aktive deltagelse i Hellebro et meget vigtigt et budskab i vores fundraising arbejde blandt velgørende fonde. Fondene stiller sig typisk afvisende overfor at støtte kernevelfærdsaktiviter, der ikke har aktiv deltagelse fra kommunen, hvorfor vi nu forudser en noget lettere dialog – og forhåbentligt flere fondsbevillinger, der kan støtte vores arbejde for de unge hjemløse.”

Kontakt
Bestyrelsesformand Eva Riedel, 20 94 44 12, eva.riedel@hellebroen.dk

Se hvorfor Karina Rohrberg Jessen (V) valgte at arbejde for de unge hjemløse her: